19 вересня 2024 14:36

Леонід БУРЯК: "Перед матчем із "Лаціо" у "Динамо" оптимальна форма"

Експівзахисник та колишній тренер Динамо Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про київську команду після того, як вона вийшла у лідери чемпіонату України.


– Леоніде Йосиповичу, Динамо вчора обіграло Ворсклу з рахунком 3:1 і вийшло на перше місце у Прем'єр-лізі. Ще у киян матч УПЛ із Рухом, а потім поєдинок Ліги Європи з Лаціо. У якій формі біло-сині підходять до іспиту з римлянами?
– Динамо зараз має гарну, молоду команду. Щодо форми можу сказати, що вона щодня має змінюватись. Я гадаю, зараз у киян оптимальна форма. Команда переважно складається з українців. Але зараз тренерський штаб дає шанс і іноземцям. З Ворсклою колумбійський захисник Браян Себальос та панамський форвард Едуардо Герреро перші матчі зіграли. Подивимося! Чемпіонат України та єврокубки – це різні речі. Звісно, дуже складно буде перебудуватися. Але грали вже цього сезону із Зальцбургом. До цього успішно провели поєдинки з Глазго Рейнджерс та Партизаном. Подивимося, що буде у Римі! Динамо з кожним кроком, з кожним матчем потрібно додавати та додавати. Сезон тільки розпочався!

– Учорашня перемога над Ворсклою ні про що не говорить у контексті Лаціо?
– Ні-ні. Це інший рівень.

– Для Миколи Шапаренка з Лаціо буде особливий матч? Раніше ЗМІ писали, що його хоче купити римський клуб.
– Для всіх поєдинок буде особливий. Усі футболісти мають бажання себе проявити у єврокубках із такими суперниками. Кожна гра на такому рівні – це самоствердження. Футболісти Динамо повинні відчувати, коли вони погано грають. А треба грати так, щоб усі думали, що вони в ідеальному стані. У цих матчах Ліги Європи кожен гравець Динамо має себе максимально позитивно проявляти, бо виступ у таких матчах як із Лаціо – це дзеркало футболіста.

– У Ромі, також майбутньому супернику Динамо в Лізі Європи, відбулася зміна головного тренера. Замість Даніеле Де Россі римлян очолюватиме Іван Юрич. Що порадите Артему Довбику, у якого тепер буде новий аленаторе?
– Артему у футбол треба грати. Деякі роблять із Довбика другого Мудрика. Якщо флангові футболісти «джалороссі» забезпечуватимуть його передачами, він забиватиме. Якщо не буде цих передач, то це буде вже інша історія. Довбик це не Мудрик. Він не має якогось філігранного дриблінгу. Артему треба, щоб його забезпечували, тоді він забиватиме.

– Пишуть, що Мудрик може перейти до Інтера. Нормальний для нього варіант?
– Це вже нехай Мудрик вирішує (сміється), – сказав Буряк.

Гра відбудеться в німецькому місті Гамбург на арені в середу, 25 вересня. Початок – о 22:00 за київським часом.