19 вересня 2024 08:40

"Динамо" забило у ворота "Ворскли" в УПЛ вже 128 голів - більше, ніж комусь іншому

«Ворскла» для «Динамо» — один з найприємніших суперників в Чемпіонаті України. За всі роки виступів полтавчан в елітному дивізіоні столичний гранд забив їм вже 128 голів — більше, ніж комусь іншому. А забивна серія киян в іграх з «Ворсклою» в рамках УПЛ збільшилася до 15-ти матчів поспіль (37 голів).


Цього разу перший м’яч забив колумбійський захисник Браян Себальйос — ударом головою після подачі кутового Миколою Шапаренком. Подвоїв перевагу «Динамо» Олександр Караваєв — зіграв на добиванні після удару того ж Шапаренка та сейву Павла Ісенка.

Під завісу матчу Самсон Ієде також головою замкнув навіс Івана Нестеренка і відновив інтригу, але у компенсований час розкішний удар Олександра Піхальонка після помилки Ісенка розставив всі крапки над «і».

Кияни виграли п’ятий матч з п’яти в цьому сезоні і очолили турнірну таблицю, полтавчани (8 очок у 6 іграх) — дев’яті.

А ще в цій грі вперше в історії Чемпіонату УПЛ команди провели по сім (!) замін. В нинішньому сезоні запрацювало правило, яке дозволяє провести додаткову заміну у випадку підозри на струс мозку у футболіста (суперник в такому випадку також отримує право на паралельну додаткову заміну).

А в цій грі ми побачили заміну через удар в голову гравцю «Ворскли» (Лука Гучек в першому таймі), а потім удар в голову гравцю «Динамо» (Браян Себальос в другому таймі). І обидва суперники скористалися правом додаткових замін по максимуму.