8 вересня 2008 15:52
5

Алексей МИХАЙЛИЧЕНКО: "Отправляемся на Восток с твердым желанием выиграть"

 Лише чотири доби розділяють поєдинки української збірної на старті відбірного циклу проти команд Білорусі та Казахстану. Тож одразу після закінчення матчу у Львові «синьо-жовті» вилетіли до Києва, де на базі ФК «Динамо» розпочали підготовку до наступної гри. Попри стислий графік занять, головний тренер Олексій Михайличенко дав експрес-інтерв’ю Інформ-службі ФФУ.

 

− Ми вже проаналізували матч проти білорусів, зазначив наставник українців. − Однак, загалом, щось суттєве до того, про що я говорив на післяматчевій прес-конференції, додати навряд чи зможу. Тож констатую, що минулої суботи ми програли середину поля, поступившись в боротьбі і припустивши багатьох помилок у передачах. Відтак, наші форварди виявилися не дуже задіяними, що не дозволяло нам проявити себе належним чином в атаці. Однак добре, що все так закінчилося, і ми вирвали перемогу. Тренерський штаб провів серйозну розмову з хлопцями, ми детально проаналізували наші огріхи, зробили відповідні висновки, і тепер готуємося до гри з казахстанцями.

 

− …В тому числі і Денис Голайдо з Артемом Мілевським?

− Кримчанин вже займається в основній групі. Що стосується Артема, то ушкодження, якого він зазнав у Львові, не надто серйозне. Принаймні, на даний момент ми розраховуємо, що Мілевський зможе вийти на поле Центрального стадіону Алмати.

 

Проте, гадаю, навряд чи основний склад в Казахстані буде ідентичним до того, що був у Львові.

− Безперечно, зміни будуть. Власне кажучи, ми ще зарані планували, що певна група футболістів буде задіяна саме у грі з Казахстаном. Звісно, певні корективи будуть внесені і на підставі останньої гри. До конкретики вдаватися не буду, тому що, самі розумієте, за два дні життя може підкинути сюрпризи різного ґатунку.

 

Зазвичай збірна прибувала до міста, де проводитиметься матч, приблизно за півтори доби до початку, і мала змогу провести тренування безпосередньо на арені двобою. Цього ж разу «синьо-жовті» прибудуть до Алмати приблизно опівночі за місцевим часом. З чим це пов’язано?

− У принципі, випробувати поле, на якому пройде гра, бажано. Однак водночас я не вважаю це таким вже й надто важливим моментом. Приміром, на матчі проти поляків та білорусів ми приїжджали пізно ввечері, і тренування на «Україні» не проводили. Тож вирішено аналогічно вчинити і цього разу, зважаючи також і на тригодинну різницю в часі, і на відмінність у кліматі. Водночас добре, що гра розпочнеться о 19.00 за київським часом, і організмам наших спортсменів не доведеться перелаштовуватися.

 

Гру збірної Казахстану в Загребі вже встигли розібрати?

− Детально про нашого суперника ми поговоримо з футболістами під час теоретичного заняття, яке відбудеться за кілька годин. Наразі ж можу сказати, що в Хорватії гостям не вдалося продемонструвати всі їхні сильні якості. Вони пропустили швидкий гол, потім хвилин за десять до закінчення першого тайму ще один, і все у грі, яка у підсумку завершилась перемогою господарів з великим рахунком, стало зрозумілим.

 

Відтак легко спрогнозувати бажання казахстанців реабілітуватися у грі проти України.

− А ми у будь-якому випадку не сподівалися на легкий виїзд до Алмати, як би не закінчилася гра Хорватія − Казахстан, і налаштовуємося на непростий поєдинок. Легко очки в нашій групі даватися нікому не будуть. І та ж гра англійців проти Андорри, в якій підопічні Капелло дотисли суперника лише у другому таймі, є зайвим тому свідченням. Втім, ми відправляємося на Схід із твердим

бажанням виграти.


Юрій Малишев

eXiT Ага, согласен Каак у нек. самолётов два двигателя. Одного в виде Олежки мы уже лишились. Если и без второго, Тёмы, то вряд ли куда полетим. Только к еб...ням.
Ето будет просто сильней удар по динамо в ЛЧ если Миля вылетит((( Но все же надеемся что наша сборная сделала выводы с Львовского матча и надереть казахам *опу=)
Сцуко не дай бог динамо в ЛЧ без Тёмы будет
Хорошо что с Милей все хорошо. Со стороны по ТВ это выглядело жутковато.
Ну-ну давайте а то игра с беларуссией занесла в мою голову смутные сомнения насчет готовности сборной Украины к матчу с казахами ну что ж буду болеть за вас не подведите!!!