18 вересня 2024 21:21

Кунде про страйк гравців: "Прийде час оголосити його – це єдиний спосіб змусити владу прислухатися до нас. 70 матчів за сезон – це божевілля"

Жуль Кунде солідарний з Родрі у питанні про страйк гравців.


Раніше півзахисник «Манчестер Сіті» та збірної Іспанії припустив, що футболісти влаштують страйк через щільний календар: «Ми близькі до цього. 70-80 матчів за сезон – це вже надто. Якщо люди хочуть бачити найкращий футбол, нам треба відпочивати».


«Гравці та тренери говорять про це... Настане час оголосити страйк, бо це єдиний спосіб змусити людей, які ухвалюють рішення, прислухатися до нас. Травм стає дедалі більше, а часу на відпочинок залишається дедалі менше. Коли граєш на клубному чемпіонаті світу, матчів стає ще більше, часу на відпочинок ще менше. 70 матчів за сезон. Це божевілля.

Змін не відбулося тому, що нам не вистачає організованості. У різних країнах є профспілки. Я пам'ятаю, що у Франції є сильна профспілка. Але нам не вистачає організованості, щоби виступити єдиним фронтом. Ефективність буде вищою, якщо ініціатива виходитиме від єдиної організації, що об'єднує безліч гравців. Ми маємо це обговорити та організувати», – сказав захисник «Барселони».