18 вересня 2024 16:25

Конопля про критику в соцмережах: "Намагаєшся вичавити себе, щоб перемогти і щоб ті, хто пишуть негативні коментарі, позакривали роти"

Правий захисник збірної України Юхим Конопля в ексклюзивному інтервʼю Tribuna.com прокоментував вересневі матчі Ліги націй проти Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

– Як сприйняли, що в збірній залишилися в запасі на другий матч, хоча забили в першому?


– Я сприйняв спокійно – це рішення тренера. В мене вже на той момент, після Албанії, був зламаний палець. Мені наклали типу пластмасовий гіпс, якісь там нові накладають зараз, я не знаю, як було в нашому дитинстві. Тому, можливо, через це, а, можливо, просто його рішення. Я не знаю, я не питав, але це його рішення, я його приймаю зі всією повагою.

– Ви забили Албанії, але описали свій гол як «просто гол, бо він не допоміг команді». Який фідбек ви отримали про свою гру від тренерського штабу?

– Так, в тренерському штабі мене підбадьорили, сказали, що не знали, що ти так можеш. Типу такого, трішки пожартували, усе по-дружньому. Напевно, це все – сказали, що молодець, там гарно забив, красивий гол.

– Після цих матчів було багато критики, особливо в соціальних мережах. Читаєте коментарі, дірект?


– Так, звісно, читаю, але вже навчився також до цього не відноситись якось серйозно, тому що, зазвичай, це лише якісь погані слова. А коли перемагаєш або здобуваєш результат, зазвичай всі мовчать. Ти лише намагаєшся вичавити себе на повну для того, щоб зробити перемогу у наступній грі, і для того, щоб ті, хто пишуть негативні коментарі, позакривали свої роти, і в принципі, напевно, це найважливіше у цьому інформаційному полі.


А чи якось це ображає, чи ні – я думаю, що ні. Тут більше люди, які це пишуть, витрачають свою життєву енергію насамперед на ось цей негатив.

Нас з хлопцями це навіть більше згуртовує. На моєму досвіді ще не було ні разу такого, щоб розкол пішов після якогось матчу або після чийогось вислову. В принципі нас до цього часу це тільки зближувало, – сказав Конопля.