18 вересня 2024 13:48

Георгій СУДАКОВ: "Спочатку весь світ мобілізувався, щоб допомогти Україні, але останнім часом складається враження, що ми залишилися сам на сам з ворогом"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков поділився думками щодо впливу війни на український футбол та оцінив рівень підтримки з боку інших країн.


– З національною збірною та «Шахтарем» у Лізі чемпіонів ви не можете грати в Україні.

– Це виснажливо – не мати можливості грати в Україні. Ми повинні їздити, і кожна поїздка займає декілька днів. Але це ніщо в порівнянні з тим, через що проходять наші солдати. І зараз за кордоном багато українців, ми відчуваємо їхню підтримку навіть в інших країнах.

– Чи вважаєте ви, що Європа і футбольний світ зробили достатньо?

– Спочатку весь світ дійсно мобілізувався, щоб допомогти Україні, але останнім часом все більше складається враження, що ми залишилися сам на сам з ворогом. Ми відвойовуємо нашу землю життями наших найкращих людей. Це щоденна боротьба за наше існування, яка триває вже понад двох років.

Ви втомилися від війни? Уявіть, що ми відчуваємо, коли над нашими головами літають ракети. Якщо ми програємо сьогодні, завтра іншим європейським країнам, можливо, доведеться захищатися від російської агресії, – заявив Судаков.