18 вересня 2024 09:14

Комітет з етики та чесної гри УАФ проводить лекції для збірних України та клубів УПЛ і ПФЛ – "Рух" і "Карпати" вже були учасниками

УАФ повідомила про проведення Комітетом з етики та чесної гри планових освітніх лекцій для національних збірних України, а також клубів УПЛ та ПФЛ з метою підвищення обізнаності гравців, тренерів та персоналу основних і молодіжних команд щодо принципів чесної гри


Зазначається, що вже було проведено лекції для збірної України U-17, дівочих збірних України WU-17 та WU-18, команд «Карпати», «Карпати» U-19, «Рух», «Рух-2», «Рух» U-19, «Білка-Куликів», «Скала».

Під час цих заходів наводилися приклади резонансних випадків неетичної поведінки у футболі та наслідків, до яких це призводить. Також говорилося про випадки договірних матчів, які призводили до дискваліфікації клубів, гравців та арбітрів.

Крім того, було представлено чат-бот Fair Play Assistant, в якому можна повідомляти про можливі порушення кодексу, а також ознайомитися із законодавством України, що регулює боротьбу з маніпулюванням результатами змагань.