17 вересня 2024 21:18
1

Сергій ПАЛКІН: "ФІФА ставиться до нас так само, як і до російських клубів"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін в інтерв'ю німецьким ЗМІ розповів про подвійні стандарти ФІФА щодо трансферів після початку повномасштабного вторгнення.


"Відразу після старту війни ФІФА дозволив нашим гравцям залишити клуб безкоштовно. Це коштувало нам багато мільйонів євро. Іноземні гравці підписали контракти з іншими клубами, а потім продали. Це було нечесно. Але ФІФА це підтримав.

Вони навіть не запросили нас, українські клуби для обговорення можливих рішень цієї проблеми. Ми кілька разів намагалися зв'язатися з ФІФА, але всі двері були зачинені. Для мене це найбільша ганьба.

Перед стартом війни ми мали кілька невиплачених платежів по трансферах. Це нормально платити за трансфери частинам. Коли почалася війна, ми маємо заплатити 40 млн. євро. Клуби, яким ми заплатимо ці гроші, звернулися до ФІФА. Потім через посередників ФІФА нам повідомила, що ми маємо повернути ці гроші, інакше нашу ліцензію на міжнародні турніри буде відкликано. Я відповів: “Як я маю заплатити, якщо ви дозволили нашим гравцям піти безкоштовно?”. Але рішення залишилося незмінним. Вони ставляться до нас так само, як і до російських клубів. Однак ми були атаковані Росією”.

До цього дня ніхто з ФІФА не зателефонував нам та не підтримав мас. Жодного разу. Поведінка ФІФА – це ганьба”, – сказав Палкін.
ФIФА,УЕФА- це продажнi шавки !!!