16 вересня 2024 22:29

Ігор КРАСНОПІР: "Мені не дуже подобаються мої відкривання – багато прямолінійності. Хочеться від себе більше такого руху, як у Голанда"

Форвард «Руха» Ігор Краснопір поділився думками про те, наскільки сильний він в одному з компонентів для гравця цього амплуа.


– Твоя дуже сильна сторона – відкривання.

– Насправді мені, скажу чесно, не дуже подобаються мої відкривання. Я хочу вдосконалювати цей компонент, оскільки дуже багато прямолінійного руху від мене. Хочеться більше руху різновекторного десь – через розвороти, через плече.

Якщо звернете увагу – як це робить Голанд. У нього дуже багато моментів, де він, наприклад, стоїть у позиції просто стоячи, спиною до воріт, приймає м’яч, наприклад, Де Брюйне або Бернарду Сілва, і він відчуває партнера позаду, бачить, з якої сторони він стоїть, просто через плече розвертається – і йому одразу йде передача в зону.

Це топ. У плані відкривань для мене Голанд – один з найкращих нападників. І мені хочеться більше такого руху від себе. У мене більше прямолінійних відкривань, які моментами дуже багато читаються і не вдаються.

– У «Руху» тебе як просять з цим моментом – прибрати цю прямолінійність чи іноді вона навіть на краще?

– Мені кажуть: «Відкривайся, як ти відкриваєшся», бо дійсно відзначають цю сторону. Можливо, я сам до себе придираюся, але мені хочеться покращувати кожен свій компонент, навіть якщо його якось виділяють.

Я бачу це так. Люди, наприклад, зі сторони бачать це так. Я хочу покращуватися кожного дня, не хочу стояти на місці, – сказав Краснопір.


Фото - ФК «Рух»