16 вересня 2024 18:03

Краснопір – про свій дебют у професійному футболі: "Після гри ЛНЗ – "Оболонь" у 2022-му зрозумів, що тут ніякі монстри не грають"

Форвард «Руха» Ігор Краснопір пригадав свої перші кроки у дорослому футболі.


– У який момент ти зрозумів, що в тебе виходить?

– Напевно, це в «Оболоні». Коли я почав грати в професійний футбол вже в Першій лізі, я думав, що в професійний футбол там грають якісь такі люди, які відрізняються від звичайних людей, щось вони вміють таке, що неможливе.

А потім вийшов, пам'ятаю, в своїй дебютній грі проти ЛНЗ, ми тоді зіграли 0:0 в Черкасах, це був 1-й тур (матч відбувся у серпні 2022 року – прим.). Чесно сказати, я тоді вийшов на поле, це був дебют, я дуже переживав, дуже нервував. Дійсно, для мене це такий історичний момент, можна сказати, в кар’єрі.

Я зрозумів після тієї гри, що спокійно можна грати, тут ніякі монстри не грають – люди звичайні, які помиляються, з якими можна спокійно конкурувати і вигравати. Це переломний момент, коли зрозумів, що можу грати. Тільки більше підштовхувало те, що я хочу покращитися, стати краще, а не грати на цьому рівні.

Коли я прийшов в «Оболонь», професійну команду, дуже відрізнялися швидкості прийняття рішень на полі, фізична підготовка. У мене були такі моменти, що в мене проявлялися моменти дитячого футболу на полі.

Я десь, коли потрібно віддати передачу, прибираю під себе м’яч або десь починаю обігрувати, коли потрібно швидше віддати. Такі моменти дуже простежувалися. Але, вважаю, це і є різниця, оскільки професійні гравці більш швидко приймають рішення.

Швидкість прийняття рішень дуже відрізняється в дорослому футболі й дитячому. І правильність ухвалення цих рішень – коли в конкретний момент потрібно віддати передачу, а коли тобі потрібно взяти на себе. І розпізнання цих ситуацій дуже відрізняється у гравців дитячого футболу й дорослого, – сказав Краснопір.


Фото - ФК «Рух»