16 вересня 2024 13:06

Арріго САККІ: "Шахтар" - це команда-балерина"

Колишній тренер Мілана та збірної Італії Арріго Саккі поділився очікуваннями від матчу Болонья – Шахтар в першому турі ЛЧ.


"Перш ніж аналізувати матч, дозвольте привітати Болонью, яка вперше зіграє в матчі Ліги чемпіонів. Востаннє вона брала участь ще в Кубку чемпіонів 1964/65.


Я щасливий, тому що команда заслужила цю нагороду, показуючи минулого сезону гарний футбол. Я сподіваюся, що тепер Болонья зможе повторити себе чи навіть перевершити. Ніколи не обмежуйте мрії, амбіції – це двигун, який рухає все. Якби людина не була амбітною і не хотіла прогресувати, ніякого розвитку не було б.


А тепер ми переходимо до виклику. Шахтар – трохи команда-балерина. У тому сенсі, що вона має злети і падіння, не є стабільною у продуктивності. Водночас Шахтар робить прекрасні речі, щоб про інше забули. Про це свідчать результати його останніх матчів: 3 перемоги, але й 2 поразки. У захисті українці недостатньо обережні та точні, але у Європі загалом мало таких команд. Проте, коли м’яч у ногах "гірників", у них є ідеї та швидкість.


Головне, щоб Болонья не піддавалася емоціям, хоча це можна зрозуміти. Треба чітко дотримувалася вказівок свого тренера. Італьяно – хороший тренер, стратег, той, хто вміє дивитися далеко вперед і вміє навчати футболу. Вам просто потрібно дати йому час, щоб створити свій проект, не тиснучи на нього занадто сильно. Успіх став би підживленням для Болоньї на весь сезон", – резюмував Саккі в інтерв'ю La Gazzetta dello Sport.