15 вересня 2024 17:48

Окодува - про війну: "Сподіваюся, що Україна вийде переможцем, а потім усі матимуть гарне життя в країні"

Колишній гравець «Динамо», «Шахтаря» та «Арсенала» Еммануель Окодува в ексклюзивному інтерв’ю Tribuna.com розповів, як зустрів повномасштабне вторгнення Росії в Україну, перебуваючи у Києві.


«Моя реакція 24 лютого 2022 року була, як і в будь-якої іншої людини. Всі були шоковані. Я такого не очікував. Це був дуже жахливий досвід і якесь божевілля. Прокидаєшся о 6-й годині ранку, чуєш сирени і вибухи, а потім починаєш думати, що я буду робити далі.


Розмірковував, можливо, за 1-3 дні все вирішиться, але після двох тижнів зрозумів, що війна надовго і це дуже небезпечно, тому мені довелося поїхати.


Ми всі знаємо, що зараз відбувається в Україні. Я чи хтось на зразок мене, хто провів майже половину свого життя в Україні, точно має продемонструвати власну підтримку. Ось чому я мав це зробити. Україна для мене як другий дім.


Український прапор у моєму інстаграмі – це просто момент солідарності. Я з українськими людьми до кінця. Сподіваюся, що Україна переможе.


Тату з тризубом – це також знак моєї підтримки для України. Я дійсно хотів це зробити просто тому, що я люблю Україну.


Сподіваюсь, що все буде гаразд, Україна вийде переможцем, а потім усі будуть мати гарне життя в країні. Знаю, що після війни Україна стане ще кращим місцем. Думаю, чому б мені навіть не повернутися, коли все буде добре. Точно буду приїжджати в гості», - сказав Окодува.