15 вересня 2024 15:03

Сергій ПУЧКОВ: "У моїй команді в Киргизстані - семеро українців"

Cьогодні український тренер Сергій Пучков боротиметься за черговий кубковий трофей. Володар Кубка України сезону-2009/10 з сімферопольською "Таврією" прагнутиме додати до своєї професійної колекції ще один – Кубок Киргизстану. Офіційно очоливши киргизстанську команду "Мурас Юнайтед" із Джалал-Абаду на самісінькому початку вересня, він впродовж майже двох тижнів готував її до фінальної гри з чемпіоном країни "Абдиш-Ата" з міста Кант. Вирішальний поєдинок відбудеться сьогодні на домашній арені команди Пучкова – стадіоні "Курманбек" у Джалал-Абаді.


Виграти почесний трофей прагнутиме і група українських легіонерів, яка нині є розпорядженні тренерського штабу "Мурас Юнайтед".

- Їх семеро, - сказав у розмові з кореспондентом UA-Футбол Сергій Пучков. – Це гравці, які грали у різних клубах України, а дехто пробував свої сили і за її межами - Андрій Міщенко, Юрій Мате, Олександр Голіков, Олег Марчук, Кирило Процишин, Ігор Гончар та Євген Терзі. Щоправда, останній з них, як і ще дехто не зможе взяти участь у сьогоднішньому матчі, адже ще продовжує відновлюватись після перелому щелепи, якого зазнав рівно місяць тому.

За інформацією UA-Футбол, згадана Пучковим травма українського футболіста сталася ще до появи тренера у Киргизстані. Євген Терзі, відомий за виступами у "Металісті 1925" та "Поліссі", став жертвою сутички із одноклубником по "Мурас Юнайтед" Мірбеком Ахматалієвим. Цей футболіст до інциденту з українцем був членом збірної Киргизстану, однак керівним футбольним органом цієї країни його було дискваліфіковано на 5 років і засуджено.

У 2023 році у кубковому фіналі також зустрічалися "Мурас Юнайтед" і "Абдиш-Ата". Тоді трофей вдалося виграти команді з Джалал-Абаду – 2:1.


Фото - офіційний сайт СК "Таврія"