15 вересня 2024 15:24

Мерфі про МЮ: "Де Лігт та Мартінес можуть стати надійною парою захисників, про яку мріяв тен Хаг. Вони були агресивні, задали тон гри, добре розташовувалися та допомагали команді"

Денні Мерфі похвалив центральних захисників «Манчестер Юнайтед».


Учора манкуніанці обіграли «Саутгемптон» із рахунком 3:0 у 4-му турі АПЛ.

«Маттейс де Лігт і Лісандро Мартінес активізувалися, коли «Юнайтед» зазнав труднощів на початку матчу. Видно обнадійливі ознаки того, що вони можуть стати надійною парою центральних захисників, про яку мріяв Ерік тен Хаг.

«Юнайтед» став впевненим і контролював гру, забивши свій перший гол на 35-й хвилині. Але до цього вони під тиском, і саме центральні захисники допомогли їм пройти через це.


Обидва гравці виглядали агресивними, бажали виграти м'яч та використали свою фізичну форму, щоб вплинути на гру. Без особливої допомоги від товаришів по команді вони трималися солідно протягом перших 30 хвилин. Вони були активні у пресингу, іноді виходячи в центр поля, щоб спробувати виграти м'яч, було кілька добрих виносів головою від Де Лігта. Вони задали тон гри команди.


Так, ми знаємо, що сильніші суперники, як «Ліверпуль», могли б добити «Юнайтед», але це не вина центральних захисників. Всім захисникам потрібна підтримка, тому підписано Мануель Угарте.

Для тен Хага було важливо побачити їхнє партнерство. Вони добре розташовувалися, рідко перебуваючи далеко один від одного. Мартінес блискуче роздавав передачі, а Де Лігт забив гол після складної паузи на збірні.

Вони виглядали добре збалансованими та надійними. Основні проблеми "Юнайтед" виникли у зонах, де довелося нелегко Діогу Далоту.

Тепер тен Хагу потрібно зберегти цю пару разом у кількох іграх, щоб вони могли вдосконалюватись разом. Травми минулого сезону призвели до того, що «Юнайтед» так часто змінював оборону, що вони виглядали заплутаними.

Де Лігт, ймовірно, не досяг того успіху, який передбачали його перші дні в «Аяксі». Вчора мені сподобалося в ньому, що він не здається тим хлопцем, який засмучується через свої минулі помилки або попередні виступи.

У вівторок його замінили в матчі Нідерландів проти Німеччини, але він був включений у гру, організуючи своїх партнерів із «Юнайтед». Я бачив, як він регулярно давав вказівки, він не соромиться цього і не замикається у собі.

Де Лігт та Мартінес не зможуть змінити становище «Юнайтед» удвох, але разом із Угарте вони зможуть забезпечити важливу основу для подальшого розвитку», – написав екс-гравець «Ліверпуля» та збірної Англії.