14 вересня 2024 23:38

УЄФА заявив, що в Італії лише один стадіон із п'яти готовий до проведення Євро-2032 – арена "Ювентуса". За рік прогресу майже немає

В Італії лише один стадіон готовий до Євро-2032.

Директор УЄФА Мікеле Ува заявив, що Італія має серйозні проблеми з підготовкою п'яти стадіонів до Євро-2032, який проводитиметься спільно з Туреччиною. На даний момент лише одна арена відповідає вимогам – Альянц Ювентус Стедіум.


«Італії потрібні п'ять стадіонів, які відповідають вимогам Євро-2032, із уже затвердженими та профінансованими проектами. На даний момент готовий лише один – стадіон у Турині. Стадіо Олімпіко в Римі вимагає деяких змін, а ситуація з Сан-Сіро складніша.


Минув рік з того часу, як було отримано права на проведення турніру, і великого прогресу не спостерігається. Справа не лише у п'яти стадіонах для турніру – Італії необхідно інвестувати у розвиток стадіонів для дрібніших клубів. Наприклад, у Туреччині за останні роки збудували 13 нових стадіонів, і не лише тих, які прийматимуть Євро.


В Англії знесли "Уемблі", у Бразилії перебудували "Маракану" - це були храми футболу. Я розумію, що люди прив'язані до стадіонів, але не варто думати, що вони є вічні. «Сан-Сіро» – це гарна пам'ятка, але обидва міланські клуби повинні мати власні сучасні стадіони, які зможуть приносити новий дохід», – сказав директор УЄФА в інтерв'ю Tuttosport.