14 вересня 2024 20:46
1

Владислав ЛУПАШКО: "Ми хочемо змінити розуміння того, що дебютант УПЛ може намагатися грати 1-м номером проти "Шахтаря"

Головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко прокоментував поразку від «Шахтаря» (2:5) у 6-му турі УПЛ.


– Чи задоволені ви грою в 2-му таймі своїх підопічних?


– Ну, непогано. Вважаю, що 1-й тайм також у багатьох моментах був непоганий, але, на жаль, на разі це наш рівень у плані того, що коли ти хочеш грати першим номером проти «Шахтаря» і намагаєшся це робити, намагаєшся контролювати м’яч, намагаєшся пресингувати.


Ми це спробували. Я задоволений, що ми спробували, бо наш шлях такий, що ми повинні бути сміливими. Але розуміємо, що якщо не буде агресії, не буде спринтів, не буде агресивної гри з нашого боку, то цей пресинг дуже легко буде долати таким командам, як «Шахтар», з такими виконавцями.


Я впевнений, що була б сьогодні проти нас інша команда – їм би дуже важкувато давалося виходити. Але є, як є. Дуже добре, що ми це спробували. Ми побачили, який наш рівень наразі, але думаю, що будемо додавати в цьому, 100 відсотків.

– «Шахтар» такої сили реально було зупинити сьогодні вашим підопічним?


– Та 100 відсотків реально. Якщо б ми сіли низько, якщо б ми оборонялися низько – то, звісно, було би «Шахтарю» важкувато взламувати оборону. Ми на початку матчу непогано виглядали. Вважаю, що в 1-му таймі рахунок завеликий для того, що відбувалося на полі, і ми створювали моменти непогані.

Трошки випав Бруніньо, напевно, в 1-му таймі в роботі без м'яча, але ми розуміємо, що немає часу його інтегрувати. Думали, що в такому матчі йому дати можливість зіграти, щоб він отримував свій час, щоб на майбутнє в нас була бойова одиниця. Бо пропускав гру Очеретько, і ми побачили по грі, що це велика втрата для нас. Тому так.


– Що можете сказати про ще одного дебютанта основи Устименка?


– Нападнику важко, коли він без м’яча. Він свій момент знайшов, але потрібно його реалізовувати. Ми говорили в перерві і до гри, акцентували увагу на грі «Шахтаря», де йому потрібно було шукати ті зони. І він трішки просідав у цьому, малувато було з його боку атаки простору.


– З капітаном сьогодні вгадали?


– Так. Капітан був дійсно капітаном на полі. І те, що він забив, і те, як намагався всю гру бути агресивним без м’яча – це дуже добре, і нам це потрібно. Але, знову ж таки, повторюся, що навіть проти «Шахтаря» ми будемо намагатися грати першим номером.

Можливо, хтось буде це засуджувати, можливо, будуть уболівальники і експерти казати, що неможливо й не потрібно це робити. Але ми хочемо змінити розуміння того, що дебютант УПЛ може намагатися грати першим номером проти «Шахтаря».


Так, ми не були явним фаворитом у цьому матчі, не грали першим номер увесь час матчу, але думаю, що в контролі м’яча ми десь рівнозначні маємо цифри. Дотиків у штрафному майданчику ми також маємо приблизно рівну кількість. Але якість моментів, яку створював «Шахтар», дуже відрізняється. Майстерність, з якою вони виходили з-під пресингу, – це вражає.


– Артур Шах забиває і опиняється на заміні. З чим це пов'язано?


– Він забив більше 2 тижнів тому. Всі розуміють, що відбувається на тренувальному процесі, як він виглядає. Артур має свій час для свого віку. Він дуже багато має часу ігрового.

Він виправдовує це, коли виходить на поле, але ми обираємо гравців, які, на нашу думку, мають гарні можливості під час матчу. Але якщо він вийшов, віддав гольову передачу – напевно, ми вгадали з заміною і ми в перерві змінили хід гри за рахунок цих замін, – сказав Лупашко.


Фото - ФК «Карпати»

Змінили?