14 вересня 2024 19:47

Суд Бразилії розпочав розгляд клопотання Робінью щодо законності його арешту

Федеральний верховний суд Бразилії розпочав розгляд клопотання про перевірку законності арешту Робіньо.

У березні 2024 року 40-річного бразилця було засуджено до 9 років ув'язнення, яке він має відбути в Бразилії.


У позові захист бразильця ставить під сумнів законність початку відбування покарання громадянином Бразилії, який засуджений за рішенням іноземного суду.


У п'ятницю суддя Луїс Фукс, котрий виступив доповідачем у цій справі, проголосував проти задоволення клопотання. Але того ж дня суддя Гілмар Мендеш зажадав перегляду справи, внаслідок чого судовий процес було припинено.

Очікується, що клопотання буде розглянуте у період з 13 по 20 вересня, після чого суд має ухвалити рішення протягом 90 днів.

Раніше італійський суд ухвалив вирок Робіньо, проте той повернувся до Бразилії, яка забороняє екстрадицію своїх громадян. Бразильського футболіста визнали винним усіма інстанціями італійського правосуддя. У лютому 2022 року Італія видала міжнародний ордер на арешт бразильця.


Вищий суд правосуддя Бразилії ратифікував вирок італійського суду на запит прокуратури Мілана.


Робіньо залишиться у в'язниці до закінчення судового процесу. Його посадили до в'язниці 22 березня за групове зґвалтування, здійснене в Італії у 2013 році.

За свою кар'єру Робіньо встиг пограти за "Сантус", "Манчестер Сіті", "Реал", "Мілан". Є дворазовим чемпіоном Іспанії та Бразилії, переможцем чемпіонату Італії, Туреччини, Суперкубку Іспанії, двічі вигравав Кубок конфедерацій разом із збірною.