13 вересня 2024 21:39

У Швеції пройшли похорони легендарного тренера Свена-Йорана Ерікссона

У Швеції відбувся похорон легендарного тренера Свена-Йорана Ерікссона.


На церемонії прощання були присутні близько 600 осіб, у тому числі й екскапітан збірної Англії Девід Бекхем, який раніше виступав під керівництвом Ерікссона. Також на похороні були присутні колишній головний тренер збірної Англії Рой Годжсон та члени шведської королівської родини.


Церемонія проводилася шведською та англійською мовами, сотні людей також зібралися на галявині біля церкви, щоб подивитися її на великому екрані.

Шведський фахівець помер 26 серпня у віці 76 років. У січні Ерікссон зізнався, що йому було діагностовано рак у термінальній (невиліковній) стадії.

Ерікссон відомий по роботі у збірній Англії (2001 – 2006), Манчестер Сіті, Сампдорії та Лаціо. Протягом кар’єри він також, серед інших, очолював Бенфіку, Лестер та збірну Мексики.

Вигравав із Гетеборгом Кубок УЄФА, виходив із Бенфікою у фінал КЄЧ, ставав із Лаціо тріумфатором Серії А, а з Англією двічі доходив до чвертьфіналу ЧС.

У березні Ерікссон став учасником матчу легенд між Ліверпулем та Аяксом, де очолив англійський клуб. Зустріч на Енфілді завершилася перемогою Ліверпуля з рахунком 4:2.