13 вересня 2024 20:11

Антоніо Конте: "Півтора року не вигравали тричі поспіль - це додає мотивації"

Головний тренер "Наполі" Антоніо Конте підбив підсумок 100 дням роботи в Неаполі. Розповівши перед виїзним матчем із "Кальярі", що Ромелу Лукаку тренувався у вихідні, про 20-річний ювілей президентства в клубі Ауреліо де Лаурентіса, про реформування тренувального центру та адаптацію новачків – Давида Нереса, Скотта МакТомінея та Біллі Гілмора. У разі перемоги на "Сардинія Арені", неаполітанці вперше за півтора року, зможуть тричі поспіль виграти в Серії А:


– Безумовно, останні дні були напруженими, але я задоволений тим, як ми працювали на тренувальному полі та поза ним. Кварацхелія повернувся зі збірної Грузії з травмою щиколотки, ми ще оцінимо його стан, натомість Лукаку використав перерву на матчі збірних, щоб набрати форму. Ромелу працював із великою самовіддачею, тренуючись навіть у вихідні дні – у нього велике бажання вдосконалюватися далі в усьому. Зі свого досвіду роботи в Англії, скажу, що тренувальний центр має дуже велике значення, особливо для молодих гравців.

Коли працював в "Інтері", там були жахливі умови для тренувань, але ми зробили дуже багато, щоб покращити поля та обладнання – тепер там просто перлина. Наприкінці сезону, саме продуктивна робота в тренувальному центрі – гарантія кількох важливих очок. Думаю, в "Наполі", де Ауреліо Де Лаурентіс уже двадцять років відданий своїй справі в клубі – в Італії нечасто трапляється настільки довга прихильність однієї сім'ї, слухаючи його слова та бачачи його емоції – у цьому відношенні все буде гаразд. Я читав, що ми вже півтора року не можемо виграти три матчі поспіль – це додає додаткової мотивації зосередитися на важливому і важкому матчі на виїзді з "Кальярі", де у "Наполі" завжди були труднощі. І зараз ми зіткнемося з непростою командою, яку тренує Давіде Нікола – недооцінений тренер, який скрізь досягає певних успіхів.

На трибунах у Кальярі буде спекотно, але й ми маємо бути послідовними, не відходячи від свого стилю. Добре, що адаптуються новачки – шотландців Скотта Мактомінея і Біллі Гілмора я знав за АПЛ, це серйозні хлопці, які підвищують рівень конкуренції в команді та її якість. У нас не повинна бути ментальність провінційної команди, ми – амбітний клуб, який вирішує великі завдання, тому потрібно створити конкурентоспроможну команду, де нікому не гарантоване місце в старті, проте буде потрібна послідовність і в ігровому плані, і в результатах.

Очікую, що наші новачки викладатимуться на максимум, стабільно претендуючи на місця стартерів, але це залежить від того, яку самовіддачу вони покажуть на тренуваннях. Це стосується і Давіда Нереса – він уже зробив свій внесок, двічі виходячи на заміну, але і Давіду, і решті гравців треба чітко розуміти, що є не тільки атакувальна фаза, а й оборонна, і нам дуже важливий баланс між ними. Звичайно, у нас є Лоботка і Замбо-Ангісса, який тільки вчора повернувся зі збірної – сильні футболісти, я задоволений їхнім ставленням, вони дуже добре тренувалися вчора, і, сподіваюся, будуть робити те ж саме надалі.