13 вересня 2024 19:34

Журналіст: "Попри витрати останніх років, прямо зараз – "Шахтар" програє "Динамо". У всіх сенсах"

Журналіст Андрій Сеньків поділився прогнозами на сезон УПЛ 2024/25.


1. «Боротьба за чемпіонство: «Динамо»


Попри витрати останніх років, прямо зараз – «Шахтар» програє «Динамо». У всіх сенсах. Кадрових, тренерських, ігрових. Це унікальна історія, як для останніх років. В тебе є чималі кошти, розхвалений менеджмент, напрацювання багатьох років – а в суперника начебто хаос, розруха, ситуативні рішення. Але в підсумку і на папері, і на ділі – ти гірший. Парадоксально.

Суркіс абсолютно вгадав зі Шовковським – гра «Динамо», чи не єдине, що тішить в нашому футболі прямо зараз. Робота на трансферному ринку – логічна, виважена й зрозуміла. Серед молоді, що підіймається в першу команду, – знаходять лідерів (як Михавко). Про сьогоднішній «Шахтар» цього всього не скажеш. Проблемна, статична команда, зі структурою, котра не працює – максимально нагадує збірну України. Оскільки тяжко спрогнозувати зміни, які відбудуться в командах по ходу сезону, фаворитизм «Динамо» прямо зараз – очевидний.

2. Боротьба за єврокубки: «Полісся», «Олександрія», «Рух».

Кадрово житомирський клуб нікому не обігнати, крім «Динамо» та «Шахтаря» (спасибі «Дніпру-1»). Додайте сюди розумний підхід Імада Ашура – і все стає зрозуміло. Для УПЛ – достатньо. А що буде в тих єврокубках – неважливо. По «Олександрії» теж зрозуміла історія. Ротань нарешті отримав не лише юних талантів, а й сформованих гравців. Ротань нарешті відійшов виключно від однієї стилістики, став гнучкішим – і несеться. Так, це теж єврокубкова історія.

«Рух». Тут обирав між ЛНЗ, «Карпатами», «Кривбасом» і, власне, «Рухом». Але щодо новачка УПЛ – не слід чекати результату від Лупашка вже. Це ще не зовсім його команда, тренер ставить складний футбол – виглядає цікаво, але треба час. По ЛНЗ – також цікава історія, що в плані тренерських ідей, що в плані скаутингу, але теж не віриться, що це – про тут і зараз. Цей «Кривбас» – новий та сирий. Тому вірю в команду Пономарьова – вона не збавила обертів порівняно з попереднім сезоном, точково підсилилась (Краснопір), не втратила лідерів, молодь обросла м’язами і набралась досвіду (той же Федор). І навіть попри смугу травм – показує і гру, і результат.

3. Боротьба за виживання: «Лівий Берег», «Оболонь», «Чорноморець», «Інгулець»

Список команд у боротьбі за виживання великий, як ніколи, – у цьому сезоні достатньо блідих, нічим непримітних колективів, від вильоту котрих УПЛ нічого не втратить. Бидляцький «Інгулець», котрий і в футбол так собі грає – Кобін потихеньку ламає все, що створив Лупашко. «Оболонь» нарешті почала демонструвати результати, котрі відповідають її грі, й не факт, що щось зміниться з новим тренером. «Чорноморець» Бабича – це абсолютна безликість порівняно з тим, що ми бачили з Григорчуком.

Колос намагається змінитися, але нічого не працює – і маємо одні страждання. «Лівий Берег» – міцна команда аля «Оболонь» минулого сезону, але чи вистачить кадрового потенціалу, щоб триматись на плаву весь сезон? Словом, варіантів на виліт – чимало. І нікого не шкода».


Журналіст та блогер <a class="analytics-link--click" 
                
                href="https://ua.tribuna.com/football/person/andrej-sen-kiv/">Андрій Сеньків</a>: «Бидляцький «Інгулець», котрий і в футбол так собі грає – Кобін потихеньку ламає все, що створив Лупашко»