12 вересня 2024 22:52

Студенту нігерійського походження загрожує термін ув'язнення за расизм на адресу Сака. Фанат "Арсеналу" називав гравця "нігером", "мавпою" та "чорним шматком лайна" у соцмережі

Уболівальнику в Англії загрожує тюремний термін за образу Букайо Сака.


20-річний студент юридичного факультету та вболівальник «Арсеналу» Сухель Алі постав перед судом за звинуваченням у расистських образах на адресу Сака. Він опублікував у соцмережі X (колишній Twitter) аудіоповідомлення, в якому називав футболіста «гребаним чорним шматком лайна», «найдерьмовішим вінгером, якого він бачив у своєму клубі», «нігером» та «гребаною мавпою».


Поліція відстежила Алі за IP-адресою за допомогою його матері, яка поговорила з поліцейськими телефоном і дала їм адресу його електронної пошти. На допиті фанат сказав, що опублікував цю посаду через розчарування та «не мав расистських намірів».

Адвокат Роберт Моксон зазначив, що Алі, як і Сака, є людиною нігерійського походження і заявив, що його клієнт діяв імпульсивно. «Він використав слово на букву «н» у цьому твіті, але він використав його не в расовому, а в образливому контексті», – заявив юрист. На це суддя відповів: "А що щодо "мавпи"?"

Обвинуваченого було звільнено під заставу до 8 жовтня.