12 вересня 2024 22:03

Беньо – про перехід до "Шахтаря": "Розумів, що "Дніпро-1" боротиметься з "Динамо" за чемпіонство"

Український тренер Юрій Беньо, який близько 10 років працює в штабі Ігора Йовичевича, в ексклюзивному інтерв’ю Tribuna.com розповів про перехід з «Дніпра-1» до «Шахтаря».


«Тоді навіть не знали, який буде чемпіонат і чи буде він взагалі. Знав, що в «Дніпрі-1» деякі з легіонерів, можливо, залишилися б у команді, якби ми продовжували тренувати. Тоді дніпряни були б конкурентні в чемпіонаті. «Динамо» Київ тоді зберегло майже всіх гравців. В них був Забарний і Циганков.

Розумів, що «Дніпро-1» буде реально боротися з киянами за чемпіонство. «Шахтарю» буде ну дуже важко, тому що практично всі легіонери пішли тоді, а вони були залежні від іноземців.

Тому я казав Йові, що ми зараз маємо команду, де ми реально будемо боротися за золото. Ми збудували цей колектив. Там була дійсно боєздатна команда: Довбик, Піхальонок, Гуцуляк, Назаренко, Сваток, Адамюк, Дубінчак. Грали досить хороші легіонери: Монте, Джурасек, Ді Франко, Кожухару.

Але кожен тренер мріє почути гімн Ліги чемпіонів. Плюс ми з Йові та всім нашим штабом такі по характеру, що любимо виклики. Я інколи кажу Йові, що ми антикризові менеджери. В «Дніпро-1» прийшли – потрапили на коронавірус, були на останньому місці після першого кола, а потім друге коло закінчили на сьомій позиції», – сказав Беньо.

У «Шахтарі» Беньо разом з Йовічевичем став чемпіоном України.


Фото - ФК «Карпати»