12 вересня 2024 20:35

Юрій БЕНЬО: "Саудівська Аравія зараз переживає схожий період, який раніше був в українському футболі. В УПЛ грали "Динамо", "Шахтар", "Металіст", "Дніпро", були фінансово потужні "Чорноморець", "Карпати", "Металург"

Український тренер Юрій Беньо в ексклюзивному коментарі для Tribuna.com порівняв чемпіонат Саудівської Аравії з УПЛ багаторічної давнини.


«Ми розмовляли з керівництвом. Хотілося ставити якісь завдання і боротися за вищі місця, а не за виживання чи умовне 10-те місце. Але керівництво має своє бачення. Вони бачили наші успіхи в другому колі і думали, що з тими гравцями можна боротися за Лігу чемпіонів.


Ми об'єктивно бачили, що треба підсилення – десь шість гравців, щоб команда була конкурентною. Тоді можна ставити завдання боротися за місця вище десятого.

Ми за три тури до кінця чемпіонату вже забронювали собі місце. За збереження прописки боролися десь шість команд. Вилетіли клуби, які мали більший бюджет і більше іноземців у складі, ніж ми. Вони грали в домінуючий футбол і мали 60% володіння м'ячем. Це справді дуже конкурентна ліга.

Ми залишили непогане реноме в Саудівській Аравії. Якщо нам вже надходили пропозиції з цієї ліги, то це означає, що наша робота не пройшла непоміченою. Якщо дійсно буде пропозиція, яка збігатиметься з нашими амбіціями, то її можна розглянути. Головне, щоб був якийсь проєкт, де дійсно ти можеш збудувати команду.

Саудівська Аравія зараз переживає схожий період, який раніше був в українському футболі, коли в УПЛ грали «Динамо», «Шахтар», «Металіст», «Дніпро», були фінансово потужні «Чорноморець», «Карпати», «Металург» Донецьк. Різниця тільки в тому, що до нас їздили легіонери-балканці, а пізніше почали приїжджати бразильці», - сказав Беньо.


Фото - ФК «Шахтар»