12 вересня 2024 11:40

Футболісти шести клубів допомогли збірній України U-21 встановити рекорд

У вересні команда під проводом іспанського спеціаліста Унаї Мельгоси виграла у суперників із Сербії та Північної Ірландії з однаковим рахунком 2:1.


За всю історію виступів у кваліфікаціях Чемпіонатів Європи U-21 українська молодіжка на етапі групового турніру лише двічі (!) здобувала сім перемог. Так було під час відбору на Євро-2006 та відбору на Євро-2023. Обидва рази наша команда у підсумку потрапляла до числа найкращих на континенті: 2006 — срібні нагороди, 2023 — вихід до полуфіналу.


І от — нова вершина у відборі, повторити яку буде дуже важко.


До завершення групового раунду кваліфікації залишилося ще два тури — в жовтні. Збірна України на п’ять очок випереджає збірну Англії, з ними буде гра 11 жовтня, плюс із сербами — 15 жовтня. Планку рекорду можна підняти ще вище.


А наразі відзначимо, що у вересні дві вікторії здобували представники шести клубів УПЛ («Динамо» та «Рух» — по чотири гравці, «Зоря» та «Полісся» — по два, «Ворскла» та «Карпати» — по одному), одного клубу ПФЛ («Металіст 1925») та трьох закордонних клубів (Англія, Туреччина, Чехія).


Футболісти збірної України U-21 у вересневих матчах відбору Євро-2025