12 вересня 2024 11:27

Юрій БЕНЬО: "Мудрик – приблизно як Вінісіус у "Реалі"

Український тренер Юрій Беньо, який близько 10 років працює в штабі Ігора Йовичевича, в ексклюзивному інтерв’ю Tribuna.com поділився думкою про вінгера «Челсі» Михайла Мудрика.


– Трансфер Мудрика за 70 мільйонів євро став топподією для українського футболу. Як ви його сприйняли?


– Для мене самого така цифра була вражаючою, тому тут респект менеджменту клубу, президенту, що вони зуміли продати гравця за такі немаленькі кошти.


Нам маленький респект, що ми його підготували за ці пів року, зробили йому таку обгортку. Міша швидкий і дуже небезпечний, значить треба створити умови, коли він зможе використати простір і з м'ячем зустрітися обличчям до чужих воріт на швидкості.


Це його фішка, а от в захисті він менше працює. Значить треба зробити так, щоб інші футболісти компенсували цей аспект в його грі. Ми ж не просто так використовували Стьопу, Колю Матвієнка і Жору Судакова в захисті.


Мудрик – приблизно як Вінісіус в «Реалі». Він також на оборону настільки не відпрацьовує.

В нас з Йові завжди така філософія, що сильні якості гравця треба використовувати якнайкраще, а слабких сторін, щоб не було видно. Це означає, що їх мають компенсувати інші гравці. В цьому ж і суть футболу, що це командна гра.


– Мудрику варто залишатися в «Челсі» чи може краще спробувати себе в іншій команді?


– Він в такій ситуації, коли не може навіть піти. Там постійна ротація тренерів.


Кожен тренер, який приходить, бачить його талант і намагається використати, але коли справа доходить до гри, то стає помітною його слабка сторона – гра без м'яча, гра на оборону, в пресингу. Можливо, вона відразу блокує тренера і на нього вже починають не розраховувати.

Якби там був тренер, який би працював в «Челсі» хоча б два роки, і він дійсно не розраховував би на Мудрика, тоді краще піти. Кожен тренер дає йому шанс. Просто в нього такий вік, що треба грати.


Міша такий гравець, що йому легше грати, коли є довіра. Він дуже специфічний. До таких гравців треба знайти підхід. Йові це відразу побачив. І зробив все так, щоб він дійсно приніс користь команді. І це спрацювало.


Мудрик – дуже хороша людина. Він, можливо, такий інтроверт, закритий в спілкуванні, не підпускає до себе дуже близько людей. Мені б дуже хотілося, щоб в нього все вийшло, тому що він дійсно талановитий гравець. Просто треба правильно використати його талант, – заявив Беньо.


Фото: СК "Днiпро-1"