12 вересня 2024 08:41

У Чехії пояснили, чому українські вболівальники змогли купити більшу частину квитків на матч у Празі

У Чехії були здивовані великою присутністю українських уболівальників на поєдинку Ліги націй, який відбувся в Празі.


Переважна більшість українських уболівальників прибули на гру у вівторок у "жовто-синіх" кольорах і з легкістю перекричали вболівальників господарів.

"Ми не можемо допустити, щоб квитки продавалися таким чином. Як ми можемо це допустити? Я краще гратиму на порожньому стадіоні", - обурився півзахисник Вацлав Черни.


Місцевій асоціації футболу навіть довелося виступити із заявою з цього приводу.

- Ми віддали перевагу кільком групам уболівальників (які підтримували збірну Чехії на Євро, членам асоціації з цифровою карткою, власникам абонементів "Славії", дітям зростом до 150 сантиметрів і літнім людям, старшим за 63 роки) або зі знижкою.

Минув місяць з моменту початку вільного продажу, перш ніж квитки на матч Чехія - Україна були остаточно розпродані. Таким чином, це не була ситуація, коли будь-яка група вболівальників купила б квитки в короткі терміни, а для інших зацікавлених осіб не залишилося б квитків.


Асоціація очікувала підвищеного інтересу з боку українських уболівальників. Хоча б тому, що в Чехії проживає велика українська меншина. Однак вісімдесят відсотків купівель квитків було здійснено з чеських адрес електронної пошти. Таким чином, обмеження купівлі квитків лише чеськими електронними адресами чи IP-адресами або вибір будь-якої форми адресного продажу квитків не матиме суттєвого ефекту...


В асоціації футболу Чехії пообіцяли переглянути практику продажу квитків, яка скомпрометувала себе на поєдинку Ліги націй, - повідомляє isport.blesk.cz.


Фото: УАФ