11 вересня 2024 23:48

Вацко про поведінку Реброва: "Він занадто прямолінійний і абсолютно не вміє згладжувати кути. Не вміє бути дипломатом"

Блогер і коментатор Віктор Вацко висловився про взаємодію наставника збірної Реброва з представниками ЗМІ.


- Така реакція – ненормальна. Питання незручні, але з іншого боку, а які питання можуть бути зручними по такiй грi? Я вважаю, що головний тренер збірної – це зокрема політична посада. Людина постійно перебуває у публiчному просторі та несе колосальну відповідальність. Тим більше, що в нинішніх історичних реаліях в Україні все це взагалі можна множити на 10. Коли всі обговорюють зарплатню Реброва в 1,25 млн євро, люди повинні розуміти, що це ціна відповідальності і постійного публiчного тиску.

І я бачу, що Ребров дуже погано справляється з цією відповідальністю та цим тиском. Я бачу, що він не вміє бути дипломатом, не вміє реагувати публічно так, як було правильно для нього. Він надто прямолінійний і абсолютно не вміє згладжувати кути. Він не може ухилитися від прямої відповіді, коли це бажано зробити.

Це те, що чудово вмів Шевченко. Йому було неможливо поставити незручне запитання, тому що вiн завжди цього уникав. Вміння тримати удар під критикою – це теж мистецтво. Ребров ним не володіє. Такою поведінкою він налаштовує проти себе громадськість. Наразі критична кількість людей хоче його відставки. І це реакція не лише на гру збірної, а й на поведінку тренера у публічній площині.