11 вересня 2024 22:21

Мартінес ударив по камері після 1:2 від Колумбії. Асоціація колумбійських журналістів вимагає покарання ФІФА: "Його не можна вважати прикладом для нових поколінь"

Колумбійські журналісти вимагають покарати Еміліано Мартінеса за удар камерою.

Напередодні збірна Аргентини програла Колумбії (1:2) у гостьовому матчі кваліфікації ЧС-2026. Після фінального свистка аргентинський голкіпер сильно вдарив у камеру одного з колумбійських операторів, проходячи по полю.

«Колумбійська асоціація спортивних журналістів як орган спортивної журналістики в країні закликає ФІФА застосувати санкції проти Еміліано «Дібу» Мартінеса, якого не можна вважати прикладом для нових поколінь. Вдарити оператора по руці, щоб апаратура впала на траву – зазіхання на свободу слова, яке наша профспілка не визнає», – йдеться у заяві асоціації у соцмережах.


Постраждалий оператор Джоні Джексон виклав свою версію того, що сталося у відеоролику, опублікованому RCN Television.


«Я завжди знімаю реакцію [гравців], бо мені так каже режисер. Я просто виходжу на поле після закінчення матчу, знаючи, що всі втомилися та виснажені, і дивлюся на реакцію.

Я бачив, як Дібу вітає одного із запасних, і потім він відреагував ось так. Це мене розлютило, я на роботі так само, як і він. Він відбиває удари, а я працюю з камерою. Я працював, а не грав із ним у футбол. Я тоді дуже розлютився, але нічого йому не сказав.

Зараз я хотів би сказати тобі, Дібу, щоб ти заспокоївся. У житті кожен програвав, і нехай раптом ця поразка для тебе багато важила, йди вперед», – сказав Джексон.