11 вересня 2024 20:52

З сексизмом у дні матчів стикалися 52% англійських фанаток. 85% з них не повідомляли про порушення, не вірячи в те, що їх сприймуть всерйоз

Понад половину англійських уболівальниць страждає від сексизму у дні матчів.


The Guardian з посиланням на дослідження благодійної організації Kick It Out передає, що 52% опитаних жінок стикалися з дискримінацією за ознакою статі, що виявлялася в діях або висловлюваннях. Їм ставили питання про правила гри, їм свистіли слідом, до них чіплялися, а в деяких випадках були недоречні дотики та сексуальні домагання.


48% чули сексистські висловлювання на стадіонах або на стадіон або зі стадіону, а також у прилеглих закладах громадського харчування. 53% жінок говорили, що їхнє місце десь ще, наприклад, на кухні. 46% чули «непристойні пропозиції», 27% – пов'язані із сексом агресивні висловлювання.

При цьому з 1502 респондентів 85% ніколи не повідомляли про подібні порушення, оскільки не вірили, що їх сприймуть всерйоз. Більшість із них відвідували чоловічі матчі.

Зазначається, що за останні два роки кількість інцидентів помітно зросла. Майже кожна четверта жінка заявила, що не почувала себе у безпеці.

Організація Kick It Out наголосила на необхідності вжити заходів щодо осіб, які виявляють сексизм, і випустила відеоролик, який пояснює, як це – бути вболівальницею в подібних обставинах.