11 вересня 2024 15:02

Томаш СОУЧЕК: "З Україною ми грали як на виїзді, що дуже сумно"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Хавбек збірної Чехії Томаш Соучек в коментарі виданню Denik Sport поділився думкою про матч Ліги націй з Україною (3:2).


- Важко грати після поганого матчу, як було з Грузією (1:4). Тиск був величезним. Після тієї гри ми спілкувалися між собою в роздягальні, тільки гравці, а потім гравці і тренер. Ми мотивували себе перед грою з Україною, що це матч, щоб побачити, чи належимо ми до національної збірної.

Ми знали, що на стадіон можуть прийти українці. Але це було досить неприємно. Ми грали як на виїзді, що дуже сумно. Я бачу, як зараз вболівають за "Славію", "Спарту", "Вікторію" Пльзень, "Болеслав", "Банік" та інші команди чемпіонату Чехії. Чеська ліга розвивається, але мені шкода, що є дуже негативне ставлення до національної збірної.

Цей результат, безумовно, допоможе нам, важливо знову побудувати відносини з уболівальниками. Але це, м’яко кажучи, дуже сумно. Коли матч розпочинався, ми вже думали, кому будемо аплодувати в його кінці. Ми хотіли зробити переможну хвилю, але ми подумали, що не треба, що ми не збираємося аплодувати кільком особам. Тому ми пішли до роздягальні та святкували там.

На Євро-2024 було інакше. Але чехи часто їздять не на нас, а на інші команди, це неправильно. Євро - чудовий турнір, там завжди приємна атмосфера. Ми хочемо потрапити на Євро та інші великі турніри, але ми можемо потрапити туди лише через матчі Ліги націй або у кваліфікації. Нам зараз потрібні вболівальники, щоб потрапити на Євро чи ЧС. Євро пройшло невдало, в Лізі націй ми провели одну дуже погану гру - в Грузії. Ми хотіли негайно повернути підтримку вболівальників грою та перемогою, як в матчі проти України. Але так не сталося. Можливо, щось зміниться через місяць під час наступного матчу.

Зараз багато українців у Празі, багато вболівальників могли купити квиток. Самі українські гравці розповідали мені після матчу, що вони грали як вдома. Перші 30 хвилин матчу були під нашим контролем, ми були всюди. Але потім включилася Україна, показала якість. У них є класні гравці, які виступають на найвищому рівні.