11 вересня 2024 13:29

Унаї МЕЛЬГОСА: "У другому таймі команда зазнавала сильного тиску з боку Північної Ірландії та втратила ініціативу"

Головний тренер молодіжної збірної України Унаї Мельгоса прокоментував перемогу у виїзному матчі кваліфікації до Євро-2025 U-21 проти збірної Північної Ірландії (2:1).


«Команда виграла, тож з погляду результату та набраних очок ми досягли своєї мети. Водночас у другому таймі ми відчували сильний тиск з боку збірної Північної Ірландії та втратили ініціативу, почали програвати в єдиноборствах. Добре, що зуміли втримати перемогу. На жаль, нам не вдалося реалізувати всі наші моменти, але водночас ми отримали цінний досвід матчів такого рівня. Досвід гри проти команд такого стилю.

Проте, попри деякі проблеми, загалом ми були кращими за суперників. Я задоволений моїми гравцями, і не тільки Волошиним і Брагару. Не хочу виділяти жодного з футболістів, адже в будь-якому матчі забити може кожен.

Я вважаю, що у своєму віці вони працюють дуже добре. Не можна бути розслабленим і голодним до гри лише трохи, адже тоді годі говорити про досягнення високих цілей. Це стосується і цього відбірного турніру — розслаблятися не слід. Водночас святкувати перемоги теж треба, але ми повинні зберігати баланс між емоціями та роботою», - сказав Мельгоса.

Після перемоги над Північною Ірландією молодіжна збірна Україна гарантувала участь у фінальній частині турніру, яка пройде з 11 до 28 червня 2025 року у Словаччині.

Українці виграли всі 8 матчів кваліфікаційного турніру та з 24 очками в активі очолюють групу F.