11 вересня 2024 00:05

Боелі був проти звільнення Почеттіно - на ньому наполягав Егбалі. Це одна з найсерйозніших розбіжностей між співвласниками "Челсі"

Тодд Боулі не хотів звільняти Маурісіо Почеттіно.


Аргентинського фахівця звільнили з посади головного тренера лондонської команди після закінчення минулого сезону.


За інформацією журналіста Бена Джейкобса, Боулі був проти відставки Почеттіно і був одним із трьох членів правління, які підтримували тренера після вдалої кінцівки сезону.

У свою чергу ще один співвласник клубу Бехдад Егбалі, а також спортивні директори Пол Уїнстенлі та Лоуренс Стюарт вирішили, що Почеттіно не підходить «Челсі» ні в стратегічному, ні в особистісному плані. Щоб підкріпити свою позицію, вони підготували 18 сторінковий звіт за підсумками сезону.


Численні джерела стверджують, що у Егбалі «з самого першого дня були сумніви щодо Почеттіно». Про роботу тренера судили по всьому сезону, а не лише з останніх ігор. Той факт, що "Челсі" не виграв жодного трофея і не вийшов до Ліги Європи, не зіграв на руку аргентинцю.

Маурісіо було звільнено не лише через результати, а й через незгоду з керівниками з низки питань.

Після відходу Почеттіно Егбалі став ініціатором запрошення Енцо Марескі і працював по 17 годин на добу, щоб домогтися вирішення цього питання якнайшвидше.


Зараз немає ознак того, що у когось із керівників «Челсі» є сумніви в італійському тренера, проте деякі вважають, що Почеттіно досяг успіху, якби йому дали провести сезон 2024/25.

Зазначається, що звільнення Маурісіо стало однією з найсерйозніших розбіжностей між Боулі та Егбалі.