10 вересня 2024 21:27

Роналду про гру 40+ років: "Ми з Пепе стежили за собою протягом багатьох років. Коли доходиш до певного віку, все визначає твій менталітет, а не твоє тіло"

Кріштіану Роналду пояснив, за рахунок чого можна успішно виступати у його віці.


– Розкажи про свої стосунки з Пепе та поясни, як йому вдавалося грати на такому рівні у 40 років.


- 41 рік. Ми мали додатковий час у матчі [на Євро-2024], а через 4 дні ми знову грали в екстра-таймі. Люди цього не цінують. Вони завжди питають: «Чому ти граєш?» Гаразд, але що я можу вдіяти? До того ж, я провів у грі проти Грузії 60 хвилин.


Коли йдеться про довголіття, річ у настрої. Коли ти доходиш до певного віку, то все визначає твій менталітет, а не твоє тіло. У тіла є певна пам'ять: якщо ти приділяєш йому увагу протягом 10, 15 років – твоє тіло тебе поважатиме. І потім уже справа буде у психології, якщо ти захочеш пограти ще 4-5 років.


У всіх видах спорту кар'єру завершують у період з 30 до 40 років: теніс, Формула-1, футбол... Зазвичай саме в цьому віці починає знижуватися рівень тестостерону, гормонів. Це нормально, такі біологічні процеси. Але ми з Пепе – гарний приклад, тому що ми стежили за своїм тілом упродовж багатьох років, – сказав форвард збірної Португалії та Аль-Насра.