10 вересня 2024 19:15

Андрій ШЕВЧЕНКО: "УАФ планує наступного року дуже багато соціальних проектів"

Президент УАФ Андрій Шевченко розповів про плани організації щодо підтримки соціальних проєктів.


– Що в нас відбувається з дитячим, підлітковим футболом? Ти за цим зараз дивишся як президент Асоціації. Що там робиться?

– Дуже складний період. Буквально сьогодні (розмова відбулася 23 серпня – прим.) я зустрічався з громадою. Ми говорили з представниками Харківської асоціації. Вони розказали про ті проблематики, які в них є. Зрозуміло, що це прифронтове місто, тут дуже тяжко, тому що бомблять дуже. Але команди є.

І ми якраз проговорили важливість футболу, бо футбол сьогодні – не тільки гра. Сьогодні він має зовсім іншу місію. Сьогодні він виступає як реабілітація, як емоційний відпочинок, підтримка і можливість комунікувати з людьми, можливість переносити меседжі.


Тому зараз головне – це зробити так, щоб футбол зберігся. У нас триває чемпіонат. Я вдячний усім клубам і всім людям, які роблять усе, щоб футбол в Україні був.

Асоціація зі свого боку планує на наступний рік дуже багато соціальних проєктів. Ми зараз підписали меморандуми з дуже багатьма країнами – з Італією, Німеччиною, Швецією, Румунією і так далі – про оздоровчі табори для дітей.

– Для дітей, які займаються спортом, щоб вони мали можливість виїхати?

– Так. Пріорітет – це якраз міста такі, як Харків, Запоріжжя, бо це прифронтові міста, і діти з районних центрів, які дуже близько до лінії фронту. Ми будемо формувати ці групи і будемо робити все, щоб відправляли.

У нас підписаний меморандум також на співпрацю по тому, щоб ми привозили наших спеціалістів, тренерів, які можуть проходити практику там. Це теж важливо.


І є другий соціальний проєкт, пов'язаний з травмами і реабілітацією. Тому Асоціація в цьому напрямку буде працювати.


І спортивний принцип. Ми входимо зараз у важливу для нас фазу. Цілі, які ми поставили, – це через 2 роки потрапити на чемпіонат світу. Ця мета – глобальна, вона дуже важлива. У нас повна довіра головному тренеру і його штабу. Будемо працювати над цією мрією, – сказав Шевченко.