10 вересня 2024 18:47

Денис БОЙКО: "Немає місця слову "нейтральний", це просто ті самі покидьки, як і всі інші представники країни-терориста"

Колишній голкіпер «Полісся», «Динамо», «Дніпра» та збірної України Денис Бойко в коментарі Tribuna.com поділився думкою щодо виступів нейтральних атлетів з російськими паспортами на міжнародних змаганнях.


– Відомо, що в тебе активна громадська позиція, скажи, що ти думаєш стосовно так званих «нейтральних спортсменів» з російським громадянством, які зʼявляються останнім часом на міжнародних змаганнях, ось і на минулий Олімпіаді були такі, і на Паралімпійських іграх.


– Я вважаю, що у цьому випадку немає місця слову «нейтральний», це просто той самий непотріб, як і всі інші представники країни-терориста!


– Є ще інше явище, спортсмени та навіть спортивні клуби, які продовжують підтримувати активні стосунки з росією. Ось «Динамо» нещодавно грало з «Партизаном», який до того приймав участь у турнірі в Москві. На твою думку, чи має бути покарання від УЄФА за фактично підтримку війни з боку сербів?


– Впевнений у тому, що за це потрібно якось карати, можливо відлучати від змагань, дискваліфікації робити. Але, на жаль, за реальних умов, які зараз є, навряд чи це можливо. Я дуже пишаюся усіма гравцями, тренерами та усією командою «Динамо» за їх громадську позицію і вчинки, які вони зробили безпосередньо перед та в момент гри!, - сказав Бойко.


Бойко нещодавно знявся в рекламному ролику, в якому виконав роль гладіатора, а Ольга Сумська – королеви. Це відео – анонс міжнародних благодійних змагань «Залізна Країна: Кубок Гладіаторів», які відбудуться у Житомирі 22 вересня.