10 вересня 2024 13:05

АСЖУ звернулася до УПЛ з проханням накласти санкції на президента "Інгульця" Поворознюка за образу честі й гідності журналіста

АСЖУ звернулася до УПЛ з проханням накласти санкції на президента «Інгульця» Поворознюка за образу честі й гідності журналіста.


- Президенту Української Прем’єр-Ліги Дикому Євгену,


Голові Комітету УАФ з етики та чесної гри Давиденку Андрію

Шановний пане Євгене,

Шановний пане Андрію,

користуючись нагодою, висловлюю Вам свою повагу та сподіваюся, що у Вас все добре.

Із повідомлень медіа Вам уже, мабуть, відомо про факт нецензурного спілкування президента футбольного клубу «Інгулець» (Петрове) Олександра Поворознюка з кореспондентом проєкту «Дніпрянин», членом Асоціації спортивних журналістів України Ігорем Лисенком під час інтерв’ю, яке спортивний журналіст здійснював телефоном.

Під час запису інтерв’ю для видання «Український футбол», про що Ігор Лисенко повідомив співрозмовника заздалегідь, керівник клубу «Інгулець» О.Поворознюк дозволив собі відверто образливі та брутальні висловлювання у відповідь на запитання спортивного журналіста. Аудіо-запис згаданої розмови з нецензурною лайкою уже розміщено у соцмережах та на онлайн-платформах. У разі необхідності, готові надати Вам цей запис.

Асоціація спортивних журналістів України звертається до Комітету УАФ з етики та чесної гри із проханням провести службове розслідування та надати правову оцінку висловлюванням офіційної особи футбольного клубу «Інгулець» – члена Української Прем’єр-Ліги Олександра Поворознюка та застосувати відповідні санкції за образу честі й гідності журналіста. На наше переконання, брутальна манера поведінки та спілкування з використанням нецензурної лайки є неприйнятною та аморальною формою не лише у площині «журналіст – співрозмовник», а й у контексті спілкування будь-яких членів суспільства.

Сподіваємося на Ваше розуміння та реакцію.

З повагою, президент АСЖУ Олександр Гливинський.


Фото - ФК "Інгулець"