9 вересня 2024 23:50

Румунія на останніх хвилинах вирвала перемогу у Литви: команда Луческу виграла в другому матчі Ліги націй поспіль

У матчі 2-го туру групи С2 Ліги націй відбулось два матчі. Читайте звіт про них на "Футбол 24".


Ліга націй, група С2

Кіпр – Косово – 0:4

Голи: Мурікі, 9 (п.), 21, Ррахмані, 48, Деллова, 55

Румунія – Литва – 3:1

Голи: Міхейле, 4, Марін, 87 (п.), Мітріце, 90+2 – Кучіс, 34


Після поразки від Румунії (0:3) у першому турі Косово намагалось реабілітуватись за розгром з Кіпром (який мінімально здолав Литву). Гості розпочали побиття вже на старті зустрічі, заробивши пенальті. Ведат Мурікі з позначки переграв свого візаві. В середині тайму форвард Мальорки оформив дубль, головою замкнувши навіс у штрафний.


У кіпріотів відверто нічого не виходило – команда не спромоглась бодай на один удар у площину воріт у першому тайму.

Одразу по перерві косовари забили втретє: після розкішної комбінації Рашіца у падінні головою скинув на Ррахмані, який і переправив сферу у порожні ворота (цікаво, що автор гола тільки з'явився на полі, вийшовши на другу половину зустрічі). Не минуло і десяти хвилин, як Косово довело рахунок до непристойного: захисник софійського ЦСКА Лумбард Деллова протягнув м'яч лівим флангом, увірвався у воротарський і потужно пробив у дальній кут (Ррудхані оформив вже другий асист). Наприкінці зустрічі Сахіті ледь не зробив рахунок 5:0, влучивши у стійку.

У другому матчі групи Румунія приймала Литву у статусі лідера. Господарі вийшли вперед вже на 4-й хвилині після влучного удару Міхейле у кут воріт. Однак литовці не знітились, а перехопивши ініціативу, створили декілька небезпечних моментів, один з яких в середині тайму вдалось реалізувати.


По перерві румуни буквально не злазили з воріт суперника, але гості стояли на відбій і сподівались на контратаки. Одна з таких досягла успіху: Слівка втік лівим флангом від захисників, дістався штрафного і навісив у воротарський – голкіпер, здавалось, забрав м'яч, але Антанавічюс головою вибив сферу з рук і та влетіла у сітку. Під тиском трибун арбітр побіг дивитись VAR і гол скасував.

За 5 хвилин до завершення матчу Ласіцкас зачепив суперника у власному штрафному – рефері під незадоволений гул вболівальників пішов дивитись повтор і вказав на позначку. Марін не схибив. Вже у доданий час деморалізована Литва пропустила випад суперника, Алібек та Мітріце втекли від захисників і останній поставив масну крапку у матчі.