9 вересня 2024 23:48

Ліга націй. Белламі здобув дебютну перемогу на чолі Уельсу, Холанда врятував VAR, два форварди відзначилися хет-триками

У понеділок, 9 вересня, у Лізі націй відбулася низка матчів. Читайте звіт на "Футбол 24".

Ліга націй. Дивізіон В

Група 3

Словенія – Казахстан – 3:0

Голи: Шешко, 23, 28, 63

Норвегія – Австрія – 2:1

Голи: Мюре, 9, Холанд, 83 – Забітцер, 37

Група 4

Туреччина – Ісландія – 3:1

Голи: Актюркоглу, 2, 52, 88 – Палссон, 37

Чорногорія – Уельс – 1:2

Голи: Цамай, 73 – Мур, 1, Вілсон, 3

Завдяки перемозі над Казахстаном збірна Словенії вибилася в лідери групи 3. Успіх команді Матяжа Кека забезпечив форвард РБ Лейпцига Беньямін Шешко, який заборгував тренеру за нереалізований вихід один на один у матчі з Португалією в 1/8 фіналу Євро-2024. У цій зустрічі він оформив хет-трик, причому він поклав дубль собі в кишеню вже протягом п'яти хвилин першого тайму.

У паралельній зустрічі під проливним дощем збірна Норвегії з Едегором і Голандом у складі не ледь впоралася з Австрією. Ерлінгу Холанду довелося ставати головним героєм у кінці зустрічі, його гол було зараховано лише після перевірки VAR.

У четвертій групі збірна Уельсу взяла Чорногорію "бліцкригом": команда Крейга Белламі забила два м'ячі протягом трьох стартових хвилин і практично зламала суперника психологічно. Головним героєм став півзахисник Фулхема Гаррі Вілсон: він відзначився не тільки голом, а й гольовою передачею. Ця перемога стала для Белламі дебютною на чолі національної команди.

Цей успіх не дозволив валлійцям вийти на чисте перше місце у своєму квартеті, оскільки в паралельній грі Туреччина завдяки хет-трику форварда Галатасарая Керема Актюркоглу зуміла впоратися з Ісландією.