9 вересня 2024 22:05

Clearlake Capital, який володіє понад 60% акцій "Челсі", хоче усунути Боулі - той планує керувати протягом 20-30 років і повністю поглинути клуб

Американська інвестиційна компанія Clearlake Capital хоче усунути Тодда Боулі від влади в «Челсі», пише Guardian.


Організація розглядає можливість викупу частки Тодда Боулі в клубі або укладення угоди з американцем, яка позбавить його впливу та залишить лише декоративну роль.

Попри це, перспектива того, що Боулі погодиться віддати свої повноваження, вважається нездійсненною. Структура власності клубу означає, що для цього бізнесмену доведеться підписати угоду, яка б завдала йому шкоди. Раніше була інформація, що Боелі може розглянути переконливу пропозицію, проте тепер Тодд хоче брати участь в проєкті протягом 20-30 років та планує повне поглинання клубу.

Нагадаємо, погіршенню стосунків між сторонами посприяли різні погляди на трансферну політику «Челсі», низька результативність команди та нездатність досягти прогресу в будівництві нового стадіону.

Clearlake Capital володіє понад 60% акцій «Челсі», а Боелі володіє рештою разом з американським бізнесменом Марком Уолтером та швейцарським мільярдером Гансйоргом Віссом.