8 вересня 2024 20:17

Юрій ВЕРНИДУБ: "Бетіс"? Це як порівнювати "Мерседес" зі скутером"

Головний тренер "Кривбаса" Юрій Вернидуб підбив підсумки виступу команди у Лізі Європи, де двічі програли "Вікторії" Пльзень (1:2, 0:1) та Лізі конференцій де були дві поразки від "Бетіса" (0:2, 0:3).


– Які головні висновки ви зробили для себе після виступу в єврокубках?

– Думаю, "Кривбасу" трошки не пощастило з жеребкуванням. Спочатку "Вікторія", потім одразу на "Бетіс". Єдине, що можу сказати: я дуже жалкую все рівно. Ми з "Вікторією", на мій погляд мали зіграти краще і пройти далі.


Не знаю, чому, але в мене таке враження. Тому що це команда, яка була нам по зубах. Думаю, що ми могли все рівно з ними краще зіграти, якби у нас був десь досвід. У моєї команди хто – Луньов, Хомченовский, який менше грав – а так більше і не назвеш, хто цей досвід мав.


Хлопці побачили, що тут… Якщо в нашому чемпіонаті якусь помилку на користь суперника вони не можуть використати, то тут будь-яка помилка одразу використовується. Навіть ті 2 м'ячі, які ми пропустили в першій грі, коли 1:0 вигравали, – просто такі на рівному місці помилки, і нас одразу карали. Хоча могли також ще забивати, але ми не використали це.


До гри в Чехії хлопці готувалися і були готові до гри, але за підтримки їхніх уболівальників, повний стадіон, женуть свою команду вперед – десь трошки спочатку злякалися, потім гра була більш-менш рівна, але ми дуже мало зробили для того, щоб забити цей м’яч. Будемо відверто говорити: дуже мало гольових моментів було. Вони були, але ми їх не використали. Якби ми хоча б один момент використали, то зовсім по-іншому було б.


Якщо брати "Бетіс" – я не боюся цих слів і хлопцям сказав: це як зрівнювати, де "Мерседес" і де не "Запорожець" навіть, а скутер такий. За швидкістю, за технікою, за дриблінгом – дуже важко. Хоча що в першій грі, що в другій ми дуже непогано виглядали спочатку, а потім – може, не вистачило сил. Все рівно цей графік щільний, від якого ми не відмовилися – всі говорять: "А чого вони, дурні? Могли перенести".


– А чого, скажіть?

– Ми в тому році дуже багато про це говорили. А потім де і як грати? І ми вирішили на собі, як кажуть, це випробувати. Нічого страшного. Хоча і лава в нас не така, тому що при заявці, ти ж розумієш, якщо в тебе є твої вихованці, то буде заявка А, Б. По списку А ми могли заявити тільки 21 футболіста.


– Тому що вихованців немає?

– Вихованців зовсім, взагалі немає. І нам довелося 3 воротаря плюс 18 футболістів. Люди пишуть: "А чого так мало?" Вони ж не розуміють цих нюансів. Я ж не буду кожному пояснювати. Ми вибрали те, що в нас на цей час було саме гідне, – сказав Вернидуб в ефірі "Вацко Live".