8 вересня 2024 00:29
2

Сергій РЕБРОВ: "Я не розумію, як ми пропустили другий гол. Як так можна захищатись на такому рівні"

Прес-конференція головного тренера збірної України Сергія Реброва після матчу з Албанією.


- Чому збірна так блідо провела перший так в атаці?

– Ми грали проти дуже сильного суперника. Він грамотно захищався. Було важко знайти простір. Робили передачі до штрафного майданчика, але створили мало моментів. Я згоден із вами. Але в другому таймі забили, могли забити ще. Але якщо ти не забиваєш, то забивають тобі. Тим паче на такому рівні.


- Чому гра була такою важко? Це пов'язано із готовністю гравців?


– Завжди важко грати на такому рівні. Нам не давали простору. Ми намагалися, але не було гостроти у штрафному майданчику суперника. Так було з Румунією. Ми контролювали гру, але не створювали моментів. Це питання не про атаку, а про оборону. Як ми можемо з двох контратак пропускати два м'ячі? У захисті був балансу. Не можна було давати супернику створювати такі моменти у другому таймі.

- Що ви говорили гравцям у перерві?

– Ми зробили деякі корективи. У перші 20 хвилин ми створювали моменти, забили м'яч. Але я не розумію, як ми пропустили другий гол. Не розумію, як так можна захищатись на такому рівні.

- За кілька днів буде наступний матч. Що потрібно зробити, щоб зіграти набагато краще?

- Потрібно працювати та зберігати концентрацію кожну хвилину. Гравцям потрібно розуміти, що це перший матч, всяке трапляється. Чехи програли з рахунком 1:4. Потрібно швидко реагувати.

Проблема не в епізоді з голом, а в системі, яка приводить врешті решт до таких голів.
З чехами, в пару до, прости Господи Матвієнка, постав ще Бондаря. Буде весело.