7 вересня 2024 18:18

Анчелотті про критику: "Вона зачіпає, якщо ти не здатний до самокритики. Невеликий стрес - це паливо, життя без нього не буває"

Карло Анчелотті розповів про своє ставлення до критики.

«Поразка – це момент смутку, але й момент, коли можна спробувати щось покращити. Ти маєш підніматися, як і в житті. Перемога не приносить справжнього щастя. Я сприймаю її як полегшення, бо за три дні буде ще один іспит. Критика може повернутися. І критика зачіпає тебе, якщо ти не здатний до самокритики. Якщо ти здатний до неї, критика відходить на другий план.


У тебе має бути чітке уявлення про те, що ти маєш робити. Важливо прислухатися до свого помічника, гравців... Життя без тиску чи невеликого стресу не буває. Стресу не повинно бути надто багато, але невеликий стрес – це паливо. Того дня, коли я не відчуватиму хвилювання перед матчем, я закінчу кар'єру.

Перед матчем виникає занепокоєння, виникає негативне почуття, що все піде не так, як треба, що нам заб'ють... Коли починається матч, це припиняється. Таким чином, потрібно набути душевного спокою, щоб справлятися з ситуаціями у грі», – сказав Анчелотті.