7 вересня 2024 17:28

У Путіна тільки два варіанти: аналітик ISW назвав загрози Курської операції для Кремля

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Влада Російської Федерації намагається ігнорувати ситуацію в Курській області. Бої на території РФ можуть стати серйозною проблемою для Володимира Путіна.


Аналітик Інституту вивчення війни Джордж Баррос розповів 24 Каналу, що у Москви є два варіанти в Курській області, але вони негативні для путінського режиму.

За його словами, перший варіант - продовжувати рухатися обраним шляхом, не проводячи серйозну військову операцію, адже якщо Кремль не надішле туди свої найкращі сили, то не виключено, що українці зможуть утримувати захоплену частину Курської області всю зиму.


При цьому він зазначив, що другий варіант передбачає, що Кремль перекине важкі, добре оснащені боєздатні підрозділи, наприклад, ті, що зараз воюють біля Покровська.

"Якщо росіянам доведеться постійно тримати десятки тисяч військових, на кордоні з Сумською, Харківською та Чернігівською областями, це не буде вигідно Кремлю, оскільки Путін буде змушений витрачати значно більше ресурсів на ведення війни", - наголосив експерт.



Баррос вважає, що якщо українці вирішать утримувати ці території тривалий період, то це може мати кілька наслідків.


"Курськ - серйозна загроза для Кремля, і якщо Кремль не готовий прийняти те, що територіальна цілісність Росії може бути порушена, а українці зможуть проводити операції на російській території, - це матиме значні інформаційні та політичні наслідки для Росії", - пояснив аналітик.

При цьому він зауважив, що якщо росіяни вирішать надати належне ресурсне забезпечення і перейти до оборони, то є два основні варіанти.


"Перший варіант: Кремлю доведеться продовжувати воювати з поточними ресурсами і зменшити свої сили в Україні, перекидаючи їх для вирішення ситуації в Курську. Або другий варіант - Путін повинен робити те, чого він не хоче. Він не хоче проводити нову хвилю мобілізації, але це може знадобитися", - додав Баррос.


Також він вважає, що ще один варіант, як це може вплинути на війну в довгостроковій перспективі - це зміна думки західних політиків, які наразі суттєво обмежують можливості українців захищатися.