6 вересня 2024 22:41

У власників "Челсі" Боелі та Егбалі погіршилися стосунки. Вони оцінюють можливість викупу акцій клубу один в одного

Боси "Челсі" розглядають варіанти володіння клубом через внутрішній конфлікт.

У травні 2022 року власниками «Челсі» після Романа Абрамовича став консорціум Тодда Боулі та інвестиційної компанії Clearlake Capital (мажоритарний власник, 61,5% акцій), які заплатили 4,25 млрд фунтів.


Повідомлялося, що американські співвласники уклали угоду, згідно з якою можуть передавати обов'язки голови правління кожні п'ять років. Боулі, який обійняв цей пост у 2022-му, залишить його наприкінці сезону-2026/27. Посаду обійме один із керівників Clearlake – Бехдад Егбалі або Хосе Фелісіано, а Боулі може повернутися на посаду 2032-го.


За даними Bloomberg, основні акціонери «Челсі» вивчають можливість володіння клубом на тлі погіршення відносин між Боулі та Егбалі. Боулі та Clearlake Capital оцінюють, чи можуть вони потенційно викупити акції клубу один в одного.


Як повідомляють обізнані джерела, відносини між Егбалі та Боулі погіршилися в останні місяці, оскільки період великих витрат у клубі не приніс спортивних успіхів. Різні думки про кадрову політику «Челсі», незадовільну гру команди та нездатність домогтися прогресу в будівництві нового стадіону – все це сприяло розколу між керівниками лондонців.

При цьому Clearlake та Боулі віддані клубу та керують ним професійно. Нові власники витратили понад 1 млрд фунтів на придбання гравців.


Нещодавно Боулі сказав Bloomberg News, що власники «Челсі» «закладають довгостроковий фундамент, створюють чудову команду лідерів та реагують на навколишнє середовище».