6 вересня 2024 21:33

Форвард "Інтера" Таремі про Іран: "Чому я людина без честі? Це інші зробили щось із країною, а ображають нас. Ми не можемо нічого змінити, ми не винні"

Мехді Таремі розкритикував суспільно-політичний устрій Ірану.


32-річний футболіст забив переможний гол у матчі 1-го туру кваліфікації ЧС-2026 Іран – Киргизстан (1:0). У трьох іграх за «Інтер» має 1 результативний пас.

Під час матчу збірної фанати на фарсі називали Таремі «людина без честі», використовуючи слово «бішараф».

«Мені сказали, щоб я нічого не говорив, але «бішараф» – це брутальне слово. Ми не можемо так називати одне одного. Це інші люди зробили щось із країною.

Чому ми бішарафи, це наша відповідальність? Ми відповідаємо за те, що відбувається з країною, тому ми бішарафи? Перестаньте це говорити, ми не бішарафи. Заради Бога це грубе слово. Я не маю називати вас так, і ви не повинні називати нас так.

Я знаю, що економічна ситуація в країні є складною для всіх. Ми також маємо претензії до тих реалій, які існують.

Ситуація має стати кращою. Містер Амір (Амір Галєної – тренер збірної Ірану – Спортс) тисячу разів казав, що ситуація має виправитися, я говорив це, ми всі говорили. Ми це знаємо.

На простих людей чиниться тиск, і природно, що вони кудись вихлюпують усе це. Але не на цьому рівні!

У нас також є сім'я. Ми такі самі, як ви. Ми всі любимо нашу країну. Ми всі хочемо, щоб ця країна досягла успіху у всіх сферах.

Таке відбувається з країною, і нам доводиться терпіти образи, іншим спортсменам теж доводиться терпіти образи... Заради Бога, це не наша вина!

Ні я, ні люди в 1000 разів важливіші за мене не можемо нічого змінити. Ні знаменитості, ні спортсмени, ні актори навіть не знаю хто ще: ми не винні. Все в руках інших людей», – сказав форвард «Інтера» Таремі.