6 вересня 2024 17:37

Анатолій ТРУБІН: "Золотий м'яч" віддав би Кроосу. Найкращий воротар – можливо, Мартінес, можливо, Сiмон"

Воротар збірної України Анатолій Трубін прокоментував потрапляння Артема Довбика та Андрія Луніна в перелік номінантів на «Золотий м'яч» та звання найкращого голкіпера року відповідно.

– Довбик потрапив до списку номінантів на «Золотий м'яч». Вперше за 18 років українець опинився в цьому списку. Твій колега по амплуа Лунін номінований на звання найкращого воротаря року. Якось привітали хлопців у збірній?


– Звісно, що це дуже крутий момент особисто для хлопців, тому що зіграли дуже гарний минулий сезон. Особисто привітав, але щоб так розмовляти – то такого не було.


– Може, у Довбика тепер якесь нове прізвисько в команді?


– Та ні, для нас він такий самий Артем. Був би чи не був він у домінантах – це неважливо.

– Серед твоїх особистих цілей на кар’єру є звання найкращого воротаря світу?


– Для мене якось більше в пріоритеті командні трофеї, командний успіх, тому я більше фокусуюся на це, ніж на якісь індивідуальні нагороди. Це, звісно, приємно і круто, але найголовніше – це вигравати трофеї.


– Ти би кому віддав «Золотий м'яч» та звання найкращого воротаря?


– Якщо чесно, казати про воротарів дуже складно, тому що хтось краще виступив у сезоні з клубом, хтось дуже гарно виступав на Євро, тому, чесно кажучи, не знаю навіть, хто може бути.

Можливо, Мартінес, тому що виграв Копа Америка та з «Астон Віллою» вийшов у Лігу чемпіонів. Можливо, Унаї Сімон. А за «Золотий м'яч» – особисто я віддав би Кроосу, – сказав Трубін.