6 вересня 2024 17:28

Посол Бразилії в Іспанії про Вінісіуса: "Він не ухиляється і реагує на образи, тому його намагаються зачепити сильніше. Мета - вивести його з рівноваги"

Посол Бразилії в Іспанії висловився про нападки у бік Вінісіуса.


Раніше бразильський вінгер «Реала» заявив: «Якщо до 2030 року ситуація не покращає, треба буде знайти інше місце для ЧС. Гравці не почуватимуться комфортно та безпечно в такій країні».

– Чому, на вашу думку, це [расистська образа] так часто трапляється з Вінісіусом?

– Я думаю, бо Вінісіус не ухиляється та реагує на образи. Тому його намагаються зачепити сильніше. Вони можуть вивести його з рівноваги під час матчу, гадаю, це їхня мета. Хоча мотив може бути таким, я вважаю, що образи расистів неприпустимі.


– Мер Мадрида попросив його переглянути свої слова. Чи вважаєте ви, що йому це варто зробити?


– Ну, я думаю, що в цьому немає потреби, тому що, як я вже сказав, його слова були вирвані з контексту. І якщо спитати Вінісіуса, йому дуже хотілося б, щоб чемпіонат світу пройшов у Мадриді, в Іспанії, бо це його другий дім.

Тому я гадаю, що не потрібно переглядати слова. Він тут же згадав, як добре жити в Іспанії, в Мадриді. Як я вже сказав, це був момент, вирваний із контексту, – сказав посол Бразилії в Іспанії Орландо Лейті.