6 вересня 2024 14:13

Левандовські про "дев'яток": "Зараз складно знайти таких форвардів. Ван Персі, Руні, Бензема, Агуеро... Наше покоління прийшло з вулиці. Зараз всі дуже схожі, це як конвеєр"

Роберт Левандовські порівняв сучасних форвардів та гравців минулого.


«Ван Персі, Уейн Руні, Бензема, Агуеро... Чи змінилися «дев'ятки»? Моя епоха – це епоха Кріштіану Роналду та Лео Мессі, і за кількістю голів я близький до них. А може, й трохи відстаю. Зараз футбол змінюється з часом. Думаю, зараз складно знайти таких нападників, як ми.
Нове покоління підростає. Можливо, доведеться почекати кілька років, бо, як на мене, академії і те, чого навчають молодих гравців, змінюється.

Наше покоління прийшло з вулиці. А тепер це практично неможливо, бо батьки приводять дітей на тренування, забирають їх та відвозять додому, тож усе зовсім по-іншому.

Це як конвеєр, усі стають дуже схожими. Я думаю, що нападник трохи схожий на воротаря з погляду позиціонування. Ти граєш із командою, але в результаті це більш індивідуальна позиція, розумієте?

Футбол змінюється згодом. Змінюються і гравці, їхня якість, ефективність чи стиль гри теж змінюються», – сказав нападник «Барселони» та збірної Польщі.