6 вересня 2024 11:20

Ілля ЗАБАРНИЙ: "Найважче в Англії було пристосовуватися до високої інтенсивності, яка найвища серед всіх чемпіонатів"

Захисник Борнмута Ілля Забарний розповів про свої виступи в АПЛ.


– Давайте трохи про клубний футбол. Як оціните старт сезону для Борнмута і для вас особисто?


– Непоганий старт, хоча могло бути краще. П’ять очок за три гри – це добре, але я очікував більшого.

– Розкажіть трохи про матч трилер з Евертоном Миколенка. Борнмут поступався 0:2, але створив неймовірний камбек і переміг у додатковий час 3:2.

– Матч був дуже важкий. У Ліверпулі важко грати всім командам, адже на «Гудісон Парк» панує чудова атмосфера, вболівальники гонять Евертон вперед. Проте ми до самого кінця не опускали руки і отримали винагороду у вигляді трьох очок.

У нас вже була схожа ситуація у минулому сезоні з Лутоном, коли ми «горіли» з рахунком 0:3 після першого тайму, а в підсумку перемогли 4:3. Вже після того матчу я зрозумів, що у футболі можливо все. Навіть коли ми програвали Евертону 0:2, я до останньої секунди вірив у перемогу.


Це неймовірні відчуття. Було дуже важко: моментів було небагато, але всі молодці, дограли до кінця і наші заміни спрацювали.

– Ви проводите в Англії другий сезон. Чи вже повністю адаптувалися і до чого було найважче пристосовуватися?

– Так, я повністю адаптувався і готовий до всього. Найважче було пристосовуватися до високої інтенсивності, яка найвища серед всіх чемпіонатів.

– Розкажіть про вимоги Андоні Ареоли, що він за тренер і на що звертає увагу?

– Він хороший тренер і дуже мені імпонує. На тренуваннях ми дуже багато працюємо над пресингом, акцент робиться саме на це. У минулому сезоні ми забили багато голів та виграли багато матчів саме завдяки пресингу.