5 вересня 2024 15:24

Двох гравців Норвегії, які померли 1962-го та 1983-го, включили до списку для допінг-тестів: "Взяли найкращих бомбардирів і додали кілька імен, ймовірно. Вже пізно – аналізи в обох негативні"

У Норвегії помилково включили двох померлих гравців до списку на допінг-проби.


Про це розповів головний тренер збірної Норвегії Столе Сольбаккен. За його словами, до списку гравців, яким було необхідно здати тести на допінг, увійшли найкращий бомбардир в історії збірної Йорген Юве, який помер у 1983 році, і Ейнар Гундерсен, який помер у 1962 році.

«[У вівторок] до нас прийшли з антидопінгової агенції Норвегії. Для тестування були відібрані наступні гравці: Ерлінг Холанд, Йорген Странд Ларсен, Антоніо Нуса, Оскар Бобб, Ейнар Гундерсен та Йорген Юве.


Тоді я почав сумніватися. Вони всерйоз зачитали ці імена. Тому нам довелося зателефонувати в антидопінгове управління Норвегії та запитати: «Там що, прихована камера?» Вони назвали Ейнара Гундерсена та Йоргена Юве... Вже запізно. Аналізи обох негативні. Ймовірно, вони взяли список найкращих бомбардирів та додали ще кілька імен», – сказав Сольбаккен.

«Важко сказати, що сталося, але зазвичай ми краще впораємося з обов'язками. Все, що ми можемо зробити, – це визнати свою неправоту.

Тепер ми можемо пожартувати на цю тему в офісі, а потім переглянути наші подальші плани», – сказав в інтерв'ю VG директор зі зв'язків із громадськістю антидопінгової агенції Норвегії Халвор Бюфуглієн.